Loading...
За нас2017-06-12T12:24:52+00:00

Компанията Archer Daniels Midland (АДМ) е създадена през 1902 г.в Минеаполис, САЩ и вече повече от век е водещ световен лидер в  производството, дистрибуцията и търговията със селскостопански продукти. От 1967 г. компанията започва да развива част от бизнеса си чрез транспорт с баржи – от начало по големите американски реки, а в последствие и на глобално ниво, като в момента притежава над 2500 собствени баржи. АДМ има офиси в 160 страни и  250  завода за преработка и производство на  хранителни съставки в които работят повече от  32 000 служители.

 В 38 иновационни центрове учените на АДМ усъвършенстват и имплементират разнообразни продукти в хранително-вкусовата промишленост.

Днес централния офис на АДМ е в Чикаго.

В Европа по-големите офиси или производствени бази на АДМ са в 16 държави: България, Чехия, Франция, Германия, Ирландия, Холандия, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Испания, Швейцария (в град Рол на Женевското езеро е централата за Европа), Турция, Украйна, Унгария, Великобритания.

АДМ  е на българския пазар от 2003 г първоначално чрез дъщерното си дружество Алфред С. Тьопфер Интернешънъл Гмбх Хамбург. През 2010 г е регистрирано  българското подразделение на фирмата с името Алфред С. Тьопфер Интернешънъл България. През 2014 г българският клон  е преименувано на АДМ Българияв резултат на  вливане на  германската компания AlfredC. ToepferвADM. Фирмата е начелно място в България по реализиран оборот в сектора „Земеделие“ за 2013,2014 г и 2015 г и лидер с  най-голям пазарен дял в търговията и износа на зърно.

Заедно с  офисите на АДМ в Румъния, Сърбия и Унгария, АДМ България развива зърнената търговия по дунавските пристанища основно чрез износ  на  пшеница, ечемик, царевица, рапица и слънчоглед и внос на соев шрот от  пристанище Констанца.

Основни точки на търговията по Дунав са Русе, Свищов, Лом, Сомовит, Оряхово.

А вече и Пристанище АДМ Силистра!